13 Mart 2010

fotoşop

çünkü herkesin fotoşop'lu bir resmi vardır. arkaplanı karartılmış, hafif gölgelendirilmiş yalnızlıkları da vardır. mesele bunları dillendirebilmekte. herkesin fotoşoplayıp, uzun uzun seyrettiği sevdaları da vardır. arabesk söylemleri de.

ağlamak, hangi coğrafya da kültür oldu. varsa bilen duyan beni 'nadir sevinçler' kıraathanesi'nde bulsun.

çünkü herkesin terkedip gidebilme ihtimali de vardır. saklambaçlarda kaybolan sevgililer de. izdüşümü olabilir herkesin, yok olup giden zaman zarflarında. herkes kazık atıp gitme hakkını saklı tutabilir. ve bu kazıkların cezasız kalma ihtimali de vardır. cennet ve cehennemin palavra olma ihtimali her zaman vardır.

pişmanlık hangi coğrafyada kültür oldu?

ölme ihtimali vardır herkesin yarın. her boktan, kıçıkırık sevda, depresyona neden olabilir. muazzam, şiirsel yalnızlıklar yaşama ihtimalimiz vardır. edebiyatın, küflü satırlarında her zaman yer bulma ihtimalimiz vardır.

kibir hangi coğrafyada kültür olmuş birtanem?

artık kadınları fotoşoplamak, olmasın. sümüklü yalnızlıklarını sevelim. dağınık saçlarındaki o boktan ahengi, koyu karanlık regl kanlarını, ruhlarındaki o fahişe yanı sevelim. çekip çıkaralım, istanbul'u hayatımızdan. hiçbirimizin düşlerinde istanbul olmasın. kayıp gezegenlerimizde, sümüklü kadınlarımızla sevişelim olur mu?

ve sen, kumsallara kum pazarlama gayretindesin. kumsallara kum satamazsın. şeytanlık hangi coğrafyada kültür olmuş anlatır mısın?

çünkü herkesin fotoşop'lu bir resmi vardır. aşkları pazarlama yöntemlerinin bilinmesi her zaman ihtimal dahilindedir. herkes kazık atıp gitme hakkını saklı tutabilir. ve evet cezaların, farkedilmeden ödenmesi ihtimali de vardır.

orospuluk hangi coğrafyada kültür olmuş sevgilim?

olsa olsa ahlaki bir meslek olabilir.  fakat senin o fotoşoplu hallerinle onlara orospu diyecek kadar, ahlaksız olma ihtimalin her zaman vardır...

2 yorum:

  1. bir zamanlar ahlaksizlik veya ayip diye diye nitelendirdigimiz seyler, simdi modernizm adi altinda kulturumuz olmaya baslamis. bizde böyle zihniyetler oldugu surece dur bakalim daha neler görcez.

    YanıtlaSil
  2. ella;

    hepimiz merak içerisindeyiz. ancak sürecin bizi nereye götüreceğini de tahmin etmek pek zor değil bana kalırsa.

    YanıtlaSil