15 Mayıs 2011

Maldoror'un İsyan Çığlıkları

Bu gece;

Hastalıklı ciddiyet, iltihap espriler, başka bir bilinç tarafından sakatlanan ve üç hafta sahalardan uzak kalacak bir bilinç, sezonu kapatan bir kalp. Hiçbir edebi yönü, hiçbir sevdalı bakışı olmayan kadınları üzerine yatırdığım beyaz sayfalar ve o kadınları yıkadığım köpük köpük bir retorik. Bazen kurban, bazen cellat rolü oynamanın, oynayacak olmanın dayanılmaz hafifliği. İçinde bulunduğunuz duruma kayıtsız süreli ya da sürekli dostluklar, okunacak şiirin size yazılmamış olma ihtimalini yok sayarak dizelerde kendini bulma telaşı ve hüznü.

Melankoliyle suçlanmanız, size uzatılan yardım elleri, size kapatılan kapıların paslanmış tokmakları. Hiçbir vakit iyi olmayacağınızı, iyileşemeyeceğinizi bildiğiniz halde yaşamanın onursuzluğu. Çocukluk kokularının yok olması ancak buna rağmen çocukluk korkularının devam etmesi. Kaybedilene duyulan özlemin ve elde edilene verilmeyen kıymetin birbirlerine bıçak çekmesi. İçki içip, ağlarken aynada suratınızı seyretmenin, aşağılanmanın tarifsiz hazzı. İhanetten zevk aldığınız halde ona karşıymış gibi görünmeniz. Bakire hiçbir mısranın kalmaması dolayısıyla, kelimelerle tek gecelik ilişkilere girmeniz.

Suyunuzu verecek bir bedbaht arkadaşınızın kalmaması. Dünyanın güzelliğinden bahseden dergiler. Statükonun albenisi, her çağın yükselen değeri olan kadın bedeni. Ölümün olduğu yerde esprinin işlevsiz hale gelmesi. Gecelerin intiharı ve günahı ve suçu çağrıştırdığı için uyku saati olarak algılanması. Bilmediğimiz hayatlara duyulan akıl almaz hayranlık. Ahlakın ve kuralların ahkam kesen iç yapısı. Elastik bir adamın kırılganlığındaki yüksek ironi. Kendini geliştirmenin mastürbasyon kelimesiyle olan yasa dışı ilişkisi. Bu yasadışı ilişkiden doğan çocuğa tecavüz eden dante’nin çocuk pornosundan yargılanması.

Determinizmin kayıtsızlığı, egsiztansın içinden çıkılamaz çelişkisi. Derinlik sarhoşluğundan kahveyle arınılmayacağının tokat gibi ifadesi. Kadınların asla anlaşılamayacağına dair radyo programları. Komik bir fıkranın komik olmayan bir formda anlatılmasında estetik bir tat bulan cool delikanlı. Altyazısı senkronik olmayan aşk filmleri. Bilimin göte anüs, amcığa vajina, yarağa penis demesindeki samimiyetsiz ama kabul edilebilir hava. Sabah ezanlarının can acıtan tınısı. Varolmak için rock müzik dinleyen ergen gencin deep purple’dan yarım İngilizceyle mırıldandığı şarkı.

Giden sevgiliden kalan bir iç çamaşırı totemi. Sapıklığın seks boyutundan edebi boyuta sıçraması. Az konuşan adamın ciddi olduğu ihtimaline verilen büyük önem. Az konuşan adamın yaptığı en kolpa espriye dahi çok gülünmesinin altında yatan insan psikolojisi. İhanetin en büyük korkumuz olmasının nedenine Hristiyan öğretinin yaklaşımının ne olacağının kolayca kestirilebilir olması. Bilincin linç edilmeden önceki son çığlığı.

Kafamı çok kurcaladı.

5 yorum:

  1. ilk yorum:

    eşek sıpası, ducasse dedin beni kafadan kopardın.

    şimdi gönül rahatlığıyla yazıyı okuyabilirim..

    YanıtlaSil
  2. son yorum:

    anladım ki artık bizim devrimiz bitmiş. sıra, gençlere gelmiş.

    kıskandım, yazan ben olmadığım için.

    YanıtlaSil
  3. söylenecek çok şey war..defalarca okudum..ama halen okuyasım war..kalemine sağlık dante..

    YanıtlaSil
  4. Bazen oturuyorum. "Durden" diyorum. Karşımda beliriyorsun. Konuşmaya başlıyoruz. Çıldırıyorum. Sonra sen beni bir iskemleye oturtuyorsun. Kafama silah doğrultuyorsun. Sen gerçek değilsin diyorum. Beni öldürüyorsun.

    YanıtlaSil
  5. Bilmem farkında mısın ama kafamızı s...... o gece ama davası olmaz.

    Bu yazının en can alıcı cümleleri "Kaybedilene duyulan özlemin ve elde edilene verilmeyen kıymetin birbirlerine bıçak çekmesi" olsa gerek

    YanıtlaSil