31 Mart 2011

dear diary

aslına bakarsanız işler hiçbir zaman yolunda gitmedi. biz yolundaymış gibi davrandık sadece. aslına bakarsanız hiçbir zaman da yolunda gitmeyecek.

belki durup, düşünüp durumun benden kaynaklandığına hükmedeceğim. durumun çok durumsal olduğunu, bu yüzden bu kadar durumsal göründüğünü söyleyeceğim ya da. yoksulluğun para ile ilgili olmadığını farkedeceğim. kendimi suçlayacağım. yaşadığım, başıma gelen her şey için kendimi suçlayacağım. birini durdurup "hey, baksana! her şey ayrı mı yazılır diyeceğim." sonra 'herşey'in ayrı yazıldığına hükmedeceğim. herşeyin kim tarafından ne zaman, hangi zihniyetle yazıldığına ise tarafsız yaklaşacağım. 'ateşle yaklaşma' yazan her tankerin yanına yaklaşacağım sinsice. son konuşmalarımdan birinde, benden yaşça büyük ve tercihen beyaz saçlı ve yine tercihen sigara kullanan bir adama hiçbir şeyin benim tercihin olmadığını bu yüzden suçlu olamayacağımı anlatacağım. tercihen ondan bir sigara isteyeceğim.

o sıra bir zamanlar beni düşünmüş bir kadın, reklam arasında kanal değiştirecek. üzerinde pijamaları olan "uf, bu akşam televizyonda hiçbir şey yok" diyen bir kadın. tüyler ürpertici bir film izliyor olacağım ben o sıra. ellerim ve dudaklarım sigarayla samimi dostluklar kuracaklar. sigarayı bırakmaya 47845671. kez karar verecek, ancak bırakmayacağım. kapım hafif bir esintiyle tekrar açılacak kapatmayacağım, yani tercihen kapatmayacağım.

işler hiçbir zaman yoluna gitmeyecek. birileri herşey yolundaymış gibi davranacak. birileri "herşey yolunda" diyecek. bir "şeyler" beni bitirecekler. "şeyler" beni bitirecekler. 

alkol eski tadı vermeyecek, bir adam "kadınlar böyledir abi" muhabbeti yapacak. bir adam "kadın ruhu" konulu seminer verirken elinde bira ve sigara olacak. bir adam bu adamın haklılığını belirtecek. bir kadın "hayır yanılıyorsunuz" diyecek.

harflerin yoksulluğuna konuk olmanın çekiciliğini fark edeceğim, ümitsizce onlara sığınacağım. herkes ayrılık yaşayacak, herkes aldatılacak, herkes en az bir kez terk edilecek. ben harflerimle sikimin keyfine yaşayacağım. imtihan ve intihar kelimelerinin benzerliğini, bu ahlak dışı yakınlığını kurcalarken, çakmak ateşimde imzam görünecek. tükürdüğüm balgamda içimden geçen trenlerin öküzü olmadığımı, içimden geçen trenlerin hangi viyadükten yuvarlanacaklarını bildiğimi iddia edeceğim.

şeyler beni rahat bırakmayacaklar, birileri beni kurcalayacak. kendime bir anıt mezar yaptıracağım. "korkunun ecele faydasını, ölümün eceme paydasını" inceleyen bir dernek kuracağım. derneğim iflas edecek. bir seri maktül kiralayıp, kendimi azmettireceğim. çünkü işler hiçbir zaman yolunda gitmeyecek.

farkındayım patolojimin.

1 yorum:

  1. ulan ben gittikçe daha kötü yazarken, siz nası oluyo da gittikçe daha iyi yazıyosunuz? yazıyosun daha doğrusu...
    anahtar kelime "gençlik" mi ak???

    YanıtlaSil