29 Ağustos 2010

?

'nefret' hangi yüzyıldan kalma bir kelime bize. hüzzam makamında sevgililer ayrılığın acımazlığında dinlenme tesisleri mi bulmuşlardır? orda çay kahve içip huzur mu bulurlar. mutlak bir sevdanın peşinden koşmak size şeker şerbeti tadında bir yaklaşım gibi mi gelmektedir?

birine aşık olmanın muazzam çekiciliği güç isteğinde mi yatar? aşk için hangi müdüriyetten yahut hangi kapitalden izin kağıtları çıkarıp, bunları nerede imzalatmalıdır birey? uzatmalarda atılan goller illa ki aynı anda hem hüzünlü hem de çoşkulu mu olmalıdır?

leyla mecnuna kısa mesaj çekmiş midir? babil kulesinden haberdar olan bir kadınla sevişmek çok mu zordur, hayatına giren adamların kulelerinden haberdar olan kadınlar neden babil kulesinden haberdar olmamakta diretmektedirler? izdüşüm dediğimiz şey, banyo zeminindeki seramiklere yansıyan saçların gölgesi midir? sürrealizm çaresi henüz bulunamamış bir hastalık mıdır?

sevdalar eşeyli mi ürer? damardan alınan uyuşturucuları hor gören kadınlar, nerelerinden hangi uyuşturucuyu almışlardır? susturucu kelimesi, kapitalin kucağında zıplarken ağza sarılan bandaj mıdır? bir aşkın sütdişlerinde duraklayıp bir sigara tüttürmek islami ahlaka uygun mudur?

hangi adamın neresinde süblimleşmek mübahtır? am yüz derecede kaynar mı? uzun mesafeden sertçe çekilen şutlar gibi şiirsel aşklar hep auta gitmek zorunda mıdır?

pişmanlık hangi medeniyetin kültürüdür? hangi coğrafya popüler kültürü pişmanlığa endekslemiştir? orospuluk kerhane çalışanı kadın manasında mıdır?..

ve zihnimdeki buhranlarla yaşamak neden bu kadar acı biber görünümü verir gözlerime. acımazlık moda mıdır? bir sigara yakımı geceler, nihavend makamında mı seslendirilir birinci tekil şahıslar tarafından?

not: yazıyorum amına koyim..

2 yorum: