17 Temmuz 2010

sigaramdan düşmek üzeresin

sigaramdan düşmek üzeresin bu alelacele tavırların yüzünden. yüzünden otobanlar geçirilmiş, oysa önceleri bütün yeşillikmiş dudakların. kirpiklerinde kaç gam yükü, kaç sevdanın vitesini boşa almış umursamazlığı, kaç adamın santimetre hesabı var güzelim. yine de hala safça inandığın o ütopik dünyanın, insanoğlunun içinde kendiliğinden bulunan, hep iyi olanın, 'iyinin' bir yerlerde kazanacağına olan aptalca insancından kaynaklanan bir düş olduğunu sana az da olsa anlatabildim diye düşünüyorum. sarhoş kelebekler, kalın ansiklopedilerin arasında kurutulan prezervatifler, uzun uzadıya istanbul'u düşleyen yeniyetme ruhlar, sohbetlerimizi süsleyen unsurlar olmasaydı daha ilk günden anlattığın o kıçıkırık hikayelerine sadece kusabileceğimi itiraf etmeliyim..

kadehimden düşmek üzeresin gördüğün sürreal içerikli rüyalar yüzünden. yüzünden bir şehrin yarısını görebildiğim halde, diğer şehirlerdeki ihtimalsizlik durumlarının sadece bizim kafa karışıklığımızı çoğalttığı gerçeğini kendime bile itiraf edemediğimden alabildiğine kucak açan bir mentaliteye kavuştum yokluğunda. olur olmaz zamanlarda yokluğunu bana hatırlatıp, upuzun yolların sonunda ulaşılan upuzun kirpiklerin sadece bir hatıradan ibaret olduğunu vurgularcasına 'hadi bana kadınlığımı anlat diyorsun.!' güzelim kadınlığın duşa girdiğim zaman hiçbir zaman tam ayarını yapamadığım sıcak su-soğuk su dengesinden biraz hallice. ama şunu da unutmamalı ki; boşaldıktan sonra, o kadın bu kadın yok herkes aynı. yani kimse kendi yemek tarifinden bahsetmesin süreli bir rüyaya koşut olan bu saçmasapan varoluşların dillerine pelesenk olan 'güzellik' ve 'ilgi' çemberinde..

bununla birlikte bir kaç isteğim olucak senden ve herkesten.. 

artık sevdalar iç açılarının toplamından taşmasın..
umutlar olur olmadık yerlerde süblimleşmesin..
izafiyet teorisinden bağımsız bir gelecek tasviri olsun..
uzay-zaman süreklisine koşut, sevgili-ilgi benzetmeleri can yakmasın.
istanbul hayallerden, hayatlardan çıksın.
insan olabildiği her yerde kurt cobain olsun.
omuzlara minimal düzeyde yaslanalım.
kimse ergonomik sekmelerde kendi ruhunu diğerinin içine düşürmesin..
bir kimse diğer kimseyi karadeliklere benzetmesin.
sevdalar piraye'den, nazım'dan miras kalsın.

sigaramdan düşmek üzeresin, hep bu yüzeyselliğin ve aptallığın yüzünden..

6 yorum:

  1. Betimlemelerine kurban.
    Son kısma ayrı can verilir.

    YanıtlaSil
  2. "güzelim kadınlığın duşa girdiğim zaman hiçbir zaman tam ayarını yapamadığım sıcak su-soğuk su dengesinden biraz hallice."

    (bi erkek tarafından) bu kadar güzel bi tanım daha yapılamaz, sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Alelacele yakılmamış sevdalar, işte böyle sigaradan düşmez ama kalemden düşer...

    YanıtlaSil
  4. hep bu yüzeyselliğin ve aptallığın yüzünden..

    zaten bütün mesele bu diil mi? yüzeysel ve aptal olmalar.

    YanıtlaSil
  5. "kadehimden düşmek üzeresin gördüğün sürreal içerikli rüyalar yüzünden. yüzünden bir şehrin yarısını görebildiğim halde, diğer şehirlerdeki ihtimalsizlik durumlarının sadece bizim kafa karışıklığımızı çoğalttığı gerçeğini kendime bile itiraf edemediğimden alabildiğine kucak açan bir mentaliteye kavuştum yokluğunda."

    bu ne güçlü bir kalemdir böyle..

    YanıtlaSil