24 Temmuz 2010

Karanlıktan Kahkahalar Yükselecek

karanlıktan kahkahalar yükselecek, kırmızıya düşkün adamların mezelerinde kısrak sırıtışlara rastlayacaksın, hiç üzülme. rüzgarda üçüncü tekil şahıslarla tekdüze kayboluşlar yaşayacaksın, bazen teselli ikramiyesi benzeri birkaç insan tanıyacaksın, yetmeyecekler sana.

neden sonra intihara sürüklenecek temiz duyguların, gittikçe İstanbul'a benzeyeceksin. bir kadın eğer istanbul'a benziyorsa o kadından korkmak gerekir halbuki. istanbul büyüdükçe, ruhsuzlaşır, ruhsuzlaştıkça kendi yokluğunda varlık muhasebesi yapmaya çalışır. bir kadın büyüdükçe yalnızlaşır, unutmamalı.

benim kelimelerim şartlı tahliyeden salıverilecekler. üç tarafı denizlerle çevrili güzelliğinde, koyu bir melankolinin kıskacında kaldığından, tv programları sevdanın stratejik noktalardaki önemi üzerine derin sohbetlere girecekler. bir bok anlamayacaksın..

karanlıktan kahkahalar yükselecek, bilimum yerlerde bilimum pozisyonlarda yalnızlığını düz duvara yaslayacaksın. kadınlığın, eski püskü dairelerin, eski püskü odalarında zaman aşımına uğrayacak. sen her seferinde aşkı bulduğunu anlatacaksın çayını yudumlarken, peşkeşçi arkadaşlarına. yaşamın saçmalığına akıl sır erdiremeyeceksin, anlam arayışından bihaber geçirdiğin her senenin hesabını vermek zorunda kalmasan bile bedelini ağır ödeyeceksin. bu durumun içinden çıkmak için kadın dergileri sana hafif dozda mutluluk enjekte edecekler. hazırlıklı olmalısın..

sıradanlığın örtüsü kaplayınca beni, gittiğim her şehrin kaplumbağalarıyla 'eski sevdaların izdüşümünün yarattığı travma' konulu seminerlere katılacağız. imajların dünyasında köşeye sıkışmışlığın yarattığı bunalıma benzer o duygu beraberinde, belki biraz bob dylan dinleyip huzur bulacağız.

sonra birgün kahkahalar kesilecek. istanbul'a fena halde benzemiş olarak kesik kesik yaşadığın uykuya benzer bir yaşamdan yavaş yavaş uyanacaksın. kırmızıya düşkün adamlar, başka kentlerin ışıkları altında duş alıyor olacaklar. bilemeyeceksin.

simgesel, sembolik anlamlar içermediğin için, saklandığın her siperin ardında delik deşik edileceksin. kusura bakma..

ve benim ağzımdan sözcükler, dumanını üflemek için çektiğimde ağzımdan sigaramı, kibirsizce dökülecek

ve yürüyüp gideceğim, istanbul'dan çok uzağa..

1 yorum:

  1. Uzun zamandır hissetmiyordum bunu.. Soğuk, susuz bir küvette balık gibi-yim.

    YanıtlaSil